Doprava zdarma od 3000 Kč

4. díl: Nejlepší filmy o cyklistice

V minulých dílech tohoto „filmového“ seriálu pro cyklisty najdete 15 snímků, které podle recenzí stojí za to vidět. Ale to není vše! Po měsíci pro vás máme dalších 5 super filmů o cyklistice.

woom_UP_mood_DSC9441-2100x1400-9c6fc2e1-f159-4559-ba7e-a5b87ec01a50 

 

1. díl: Nejlepší filmy (a seriály) o cyklistice

2. díl: Nejlepší filmy o cyklistice

3. díl: Nejlepší filmy o cyklistice

 

S trochou nadsázky se dá říct, že díky našemu seriálu se z vás stanou odborníci na cyklistickou filmografii. :) Pokud jste byli pilní, viděli jste už 15 snímků, a teď můžete přidat dalších 5 filmů. Tak pojďme na to…

 

Chasing Legends (2010) 

Ve světě cyklisticky neexistuje žádná větší událost, než je Tour de France. Tento dokumentární film představuje nejslavnější cyklistický závod očima jezdců a členů jejich doprovodného týmu. Ve snímku z roku 2010 mluví Lance Armstrong a další hrdinové Tour de France. Užijte si autentické záběry z jednotlivých etap, pohled do zákulisí i upřímné výpovědi jezdců. Pokud patříte k těm, co nechápou, proč jezdci tohle vše podstupují, dokument se vám pokusí odpovědět. Hodnocení filmu na Csfd.cz je zasloužených 85 %.

 

 

Létající Skot (2006)

Jde o biografické drama, natočené v britsko-německé koprodukci. Vychází ze skutečného životního příběhu skotského cyklisty Graema Obreeho, který v roce 1993 ohromil celý sportovní svět, protože jako nezaměstnaný amatér 

překonal světový hodinový rekord na vlastnoručně zkonstruovaném kole, které si vyrobil ze šrotu. Graemovi zkrachoval jeho obchod s koly a neměl peníze ani sponzory na to, aby si splnil svůj sen a mohl závodit. Přesto se nevzdal a nakonec se mu podařilo dostat se na závody do Norska. Tím ale jeho osudový příběh o nezlomné lidské vůli teprve začal. V hlavních rolích Jonny Lee Miller, Billy Boyd, nebo Laura Fraserová. Hodnocení filmu na Csfd.cz je 71 %.

 

 

Velký závod (2013)

Hledáte něco oddechového? Podívejte se na tuto francouzskou sportovní komedii. Stejně jako miliony lidí po celém světě je i 40letý François Nouel fanouškem Tour de France. Většinu svého volného času tráví na kole, aby unikl zklamání každodenní existence. V práci ani doma však jeho nadšení nefandí. Když pak den před jejich dovolenou zjistí, že se François dobrovolně přihlásil na práci na Tour, rozvod je na spadnutí. Hlavní hrdina filmu se ale nevzdává, dokonce se závodu zúčastní a profesionálové se nestačí divit. Hodnocení filmu na Csfd.cz je 67 %.

 

 

Deathgrip (2017)

Tento film spojuje dechberoucí výkony bikera Brendana Fairclougha s progresivní filmovou tvorbou Claye Portera. Čeká vás přehlídka krásných záběrů z „bikování“ na různých místech planety Země. Fairclough a Porter vytvořili dokument s nejprogresivnějšími a nejvlivnějšími jezdci, které tato generace nadšenců do horských kol může nabídnout. Film ukazuje, že lidské limity se dají posouvat na úroveň, kde by je nikdo nečekal.

 

 

Where The Trail Ends (2012)

A protože víme, že horská kola a traily jsou populární, přihazujeme ještě jeden vymazlený dokument z této oblasti. Where the Trail Ends je dokument sledující ty nejlepší freeride horské bikery, kteří hledají ty nejlepší sjezdy na celém světě. V tomto nádherném dokumentu se podíváme například do Utahu, pouště Gobi, nebo do Argentiny. Na Csfd.cz má film výborné hodnocení 84 %.

 

 

Přejeme vám příjemný zážitek a nezapomeňte sledovat náš blog na Moolbike.cz, abyste nepropásli další várku filmů! Vyjde zase přibližně za měsíc. :)