Doprava zdarma od 3000 Kč

2. díl: Nejlepší filmy o cyklistice

Je tady druhá várka filmů a dokumentů o cyklistice! Připravili jsme pro vás dalších 5 kousků, které potěší oko i srdce každého fanouška kol. Horských i silničních.

woom_UP_mood_DSC9441-2100x1400-9c6fc2e1-f159-4559-ba7e-a5b87ec01a50

Pokud jste prošvihli prvních 5 tipů, můžete to napravit. V článku 1. díl: Nejlepší filmy (a seriály) o cyklistice najdete kratičké představení pěti snímků – Armstrongova lež, Icarus, Trio z Belleville, Nejméně očekávaný den: Zákulisí týmu Movistar 2019 a Čestné kolo. Už jste viděli všechny tyhle skvosty?

Připomínáme, že další díl vyjde zase přibližně za měsíc. A i ten bude stát za to; víme to, protože máme v zásobě opravdu velkou zásobu filmových pecek. Teď už ale pojďme na tu dnešní pětici…

 

Vítězové / American Flyers (1985) 

Posíláme vám tip na lahůdku z 80. let v hlavní roli s Kevinem Costnerem. Film je o silniční cyklistice, konkrétně o jednom z nejpopulárnějších amerických závodů – Coors International Bycicle Classic přes pohoří Colorado. Film patří do žánru drama, ale najdete v něm i komediální vložky. Je zajímavé pozorovat, jak se od 80. let změnila silniční kola i styl jízdy cyklistů. Na CSFD.cz má film hodnocení 70 %.

 

 

Bikeři (2017)

Někteří z vás, kteří už tento český počin viděli, se možná chytají za hlavu. Ale… Film režiséra Martina Koppa o teenagerech na kolech je natočený podle scénáře Petra Kolečka a nemůžeme mu upřít aspoň pár vtipných momentů. Na CSFD.cz má hodnocení jen 41 %, ale výborné hodnocení nemají ani další (divácky celkem populární filmy) sportovní filmy, jako jsou třeba Janákovi Snowboarďáci a Rafťáci. V Bikerech hrají např. Adam Mišík, Hana Vagnerová nebo Pavel Nečas.

 

 

Follow Me (2010)

„Následuj mě“ je kanadský dokumentární film o kouzlu sjezdového a freeride ježdění. Parta hvězd ve svém oboru – Gee Atherton, Ben Boyko, Cam McCaul, Brandon Semenuk, Geoff Gulevich a další cestují po krásných lokacích a předvádějí své jezdecké umění. Skáčou salta, řežou klopenky, vychutnávají si propružení a všechno ostatní, co k této disciplíně cyklistiky patří. Na CSFD.cz má film výborné hodnocení 89 %. Určitě doporučujeme zhlédnout!

 

 

Komplic / Accomplice (2021)

Vychutnali jste si film Follow Me a chcete víc? Žádný problém… Dokumentární film Komplic vyšel v roce 2021 a nabízí ještě více dechberoucích záběrů v ultra HD kvalitě. (Snímek je dostupný na Netflixu.) Přidejte se k nejlepším cyklistům na světě a navštivte úžasná místa na terénní projížďce po celé zeměkouli. V hlavních rolích Kurtis Sorge nebo Cameron Zink. Hodnocení na CSFD.cz 82 %.

 

 

Stopy Krve / Blood Trails (2006)

Na závěr jsme si dovolili vybrat něco na odlehčení. I když, jak se to vezme. Stopy krve jsou film na pomezí hororu a thrilleru… a taky na pomezí totální kraviny. :D Hlavní hrdinkou tohoto „směšného hororu“ je Anna, která pracuje jako kurýr a která si jednoho dne vyjede se svým přítelem na výlet na kolech. Ale pak se to zvrtne a Anna bojuje o holý život. Film má na CSFD.cz hodnocení nízkých 32 % a je to především z důvodu směšných hereckých výkonů, špatné kamery i zvuku. Ale je to legrace.

 

 

Přejeme vám příjemný zážitek a nezapomeňte sledovat náš blog na Moolbike.cz, abyste nepropásli už třetí várku filmů! Jak jsme slíbili, vyjde zase přibližně za měsíc. :)