Doprava zdarma od 3000 Kč

RECENZE: MTB rukavice BBB BBW-54 sází na jednoduchost

Co takhle pořídit si (nové) celoprstové rukavice? BBB BBW-54 si hlasitě říkají o vaši pozornost, protože cenově není co řešit a vybrat si můžete hned z pěti barev.

Recenzuje: Tomáš Lichnovský

IMG_9945  

Rukavice BBB BBW-54 LiteZone najdete v našem e-shopu nebo na prodejnách Moolbike za sympatickou cenu. Pro test jsem si vybral neonově žlutou variantu, ale na výběr máte ještě z oranžové, červené, zelené a modré. Jde o jednoduché rukavice s celými prsty, což je předurčuje nejen pro jízdu v terénu (výrobce uvádí disciplíny XC a maraton), ale i pro jízdu po silnicích a stezkách v chladnějším počasí. Jsou příjemné a na gripech drží skvěle.

rukaviceBBB

 

ČTĚTE TAKÉ: RECENZE: Bundou BBB Triguard nepronikne déšť, vítr ani chlad

První, co mi na rukavicích přišlo zajímavé, je absence suchého zipu nebo jiného zapínání. Zkrátka si je natáhnete tak, jak jsou, a o dobrou přilnavost k zápěstí se stará jejich zúžená část společně s gumou. Nenápadný gumový pásek se nachází uvnitř na hřbetní straně zápěstí a že drží dobře, jsem se přesvědčil při sundávání rukavic. Výhodou oblečení nebo doplňků bez zapínání je, že se klasický nebo suchý zip nemůžou časem pokazit.

IMG_9994 IMG_0235

 

Hřbetní strana rukavice je vyrobena z velmi tenkého a prodyšného materiálu, na kterém je potisk (žluto-šedo-černý). Jeho součástí je i logo výrobce čili „B“. Vnitřní strana, která přichází do kontaktu s řídítky, respektive s gripy, je o poznání tlustší, ale je zde hustá perforace. Více než stovka děr by tak měla zařídit odvod vlhkosti pryč z dlaně. V místech, kde začínají prsty, a na jejich koncích je navíc gumový vzorek pro ještě jistější úchop.  

ČTĚTE TAKÉ: Jak vybrat řídítka na horské kolo

 

Maximálně prodyšné z horní i spodní strany

Celé rukavice jsou jednovrstvé, tedy až na vnitřní hranu ukazováčku a palce, kde dochází k největšímu tření při úchopu řídítek. Právě v těchto místech je druhá vrstva s názvem Clarino, která je podobná perforované látce na dlani. Ve specifikacích je uveden ještě „širší ukazováček“, ale v porovnání s ostatními prsty mi přišel stejný. Jen doplním, že mi perfektně sedla velikost XL, přičemž délka mého ukazováčku je od kloubu po nehet rovných 100 mm.

IMG_0018IMG_9893

 

S čím ideálně zkombinovat rukavice BBB BBW-54?

Rukavice mi při jízdě po silnici i v terénu seděly bez problémů. V tomto ohledu asi není co dodat. Pojďme se tedy podívat na to, co mi u nich trošku chybělo.

Téměř okamžitě jsem zjistil, že v rukavicích nelze ovládat dotykový displej telefonu. Bohužel na koncích prstů není vodivá látka, takže pro manipulaci s telefonem si rukavice musíte pokaždé sundat. Tento problém je samozřejmě čistě subjektivní a pokud na kole telefon nepoužíváte, nevýhoda to není. Dále ani na jedné rukavici není jemný látkový pásek pro otření čela (potítko), který bývá součástí některých lepších rukavic.

IMG_9915IMG_0024

 

Shrnutí

Rukavice BBB BBW-54 LiteZone doporučuji všem cyklistům, kteří chtějí celoprstové rukavice za relativně nízkou cenu. Díky látce po celé délce prstů a gumové textuře budete mít jistější úchop, což oceníte zejména při jízdě v terénu. Zároveň se ale tyto rukavice hodí i do trochu chladnějšího počasí, ve kterém bikerům mrznou prsty. Ale mějte na paměti, že se nejedná o zateplené zimní rukavice! Na ty se podíváme jindy.

 

rukaviceBBB2