29.3. a 1.4. 2024 mají všechny naše pobočky zavřeno. E-shopové objednávky budeme odesílat 2.4. 2024. Děkujeme za pochopení.

Vánoce 2022: 10 nejlepších dárků pro cyklistu!

Bude šťastný/šťastná jako blecha. Jako každý rok před Vánocemi vám přinášíme 10 nejlepších tipů na dárek pro cyklisty.

V našem seznamu s tipy na dárky (níže) najdete 10 věcí napříč celou cyklovýbavou – komponenty na kolo, oblečení, elektroniku i maličkosti za pár korun. Je možné, že něco z toho už váš milý cyklista má, ale třeba by se mu to hodilo nové, nemyslíte? Typicky se jedná o lahev nebo dres, ale to předbíháme. Ještě vám chceme nabídnout jednu alternativu…

Prodejnamoolbike

 

Nechcete riskovat, že by se obdarovanému dárek nelíbil nebo mu nesedl velikostně? Darujte svému cyklistovi dárkový poukaz v hodnotě 500, 1000 nebo 2000 Kč! Ale teď už pojďme na těch 10 slibovaných tipů:

 

1. Cyklistická lahev 

Lahve (bidony) jsou spotřební zboží. Záleží, jak moc ji cyklista používá, ale obvykle nedá víc než 2 nebo 3 sezóny, protože pak začíná být omšelá, poškrábaná a smrdí i po důkladném umytí. Vyberte si z naší široké nabídky cyklistických lahví různých designů. Pokud neznáte barevné preference obdarovaného, doporučujeme sáhnout po neutrální černé, bílé nebo šedé barvě. A co takhle ještě košík na lahev?

 

nasebe2. Dres

Troufnete si vybrat někomu cyklodres? Je to sice trošku loterie, jestli se mu bude líbit, nebo ne, ale pokud potřebujete obdarovat syna nebo dceru, kteří jsou ještě před pubertou, nebo třeba manžela, pak by to neměl být problém. Členy rodiny obvykle dobře znáte, včetně toho, jaké mají velikosti. Máme pánské, dámské i dětské. A i když byste se náhodou s dresem netrefili (velikost nebo design), můžete jej na naší prodejně vyměnit za jiný.

 

3. Dětské kolo/odrážedlo 

U nejbližší rodiny ještě zůstaneme. Pokud máte malé dítě, určitě mu udělá radost dětské kolo (cca nad 3 roky) nebo, pokud je opravdu ještě malé, tak odrážedlo (cca do 3 let). Dětská kola z naší nabídky mají krytku řetězu, aby nedošlo ke zranění, blatníky a další výbavu. Při výběru myslete taky trošku i na sebe – lehké kolo se vám bude lépe přenášet, dávat do sklepa, na balkon, do garáže apod.

 

4. Cyklistická bunda

Dres, nějaké to termoprádlo… to má doma každý rekreační cyklista. Ale cyklistickou bundu? Často vidíváme cyklisty a cyklistky, kteří v zimě jezdí málo oblečení nebo v nevhodné bundě. Klasické sportovní bundy mají normální střih, který při předklonu odhaluje záda, zatímco cyklistické bundy mívají zadní díl prodloužený. Kromě toho jsou z funkčních materiálů, které dýchají, a obsahují reflexní bezpečnostní prvky.

 

5. Platformové pedály

Jestli chcete cyklistovi koupit přímo něco na kolo, doporučujeme platformové pedály. Jde o pedály s piny (malé šroubečky), které perfektně drží obuv a umožňují cyklistovi maximálně kontrolovat kolo i na nerovných cestách, na trailech nebo při ryzích sjezdech. Hodí se na všechna horská kola. U obdarovaného zabodujete, když mu k tomu rovnou koupíte i vazelínu (maže se na závit pedálu před namontováním), nebo dokonce platformové boty (najdete je v sekci cyklistické tretry).

 

lahev vs vodn° vak 26. Cyklistický batoh 

Oproti klasickým batohům bývají cyklobatohy ergonomicky přizpůsobené ohnutým zádům. To zní poměrně nehezky, ale má to svůj důvod. Při jízdě na kole jsou záda zkrátka trošku ohnutá, takže batoh s mírně prohnutými zády lépe sedí. Ty nejlepší cyklobatohy mají v oblasti zad kvalitně řešené odvětrávání pomocí panelů nebo síťky, aby se záda při jízdě nepotila – aby mohl pot odcházet pryč. Malý batoh na doklady a vodní vak může mít cca 6 litrů, na celodenní výlet zvolte aspoň 14 litrů.

 

7. Cyklopočítač

Konečně se v našich tipech na dárky dostáváme taky k elektronice, což je vždycky trefa do černého. Ačkoliv v současné době pozorujeme trend nosit na kolo sportovní hodinky a sporttestery, mnozí dávají přednost klasickému cyklopočítači (tachometru). Jezdec ho má na řídítkách stále na očích a má přehled o rychlosti, ujeté vzdálenosti, o čase i o dalších pokročilých statistikách. Doporučujeme dát jako dárek bezdrátový cyklocomputer, protože se lépe montuje.

 

8. Pumpička – malá nebo dílenská 

Kdo chce jezdit na kole, musí ho mít nafoukané. A kdo chce jezdit na výkon, technicky správně, musí si hlídat i správný tlak! Malou „cestovní“ hustilku je dobré vozit pro jistotu vždy, ale velký úspěch sklidíte, pokud obdarovaný pod stromečkem najde velkou profi dílenskou pumpu s příslušenstvím a hlavně s tlakoměrem (manometrem). S takovou pumpičkou si nafouká duše (nebo bezdušové pláště) rychle a na správnou hodnotu. Součástí dílenských pump jsou i redukce, takže pasují na galuskový i auto ventilek.

 

retezovy zamek na kolo9. Zámek 

Pokud zámek na kolo ještě nemá, nebo má, ale jenom nějaký slabý ze supermarketu, pak není co řešit. Kvalitní zámek je potřeba, když se od kola potřebujete vzdálit – typicky v létě, když jdete na oběd do restaurace, nebo když si jdete koupit svačinu během vyjížďky. Velmi odolné, stylové a zároveň malé a lehké jsou skládací zámky.

 

10. Sportovní výživa 

No a na závěr nabízíme něco levného, co ale určitě využije každý cyklista. V naší sekci Sportovní výživa najdete proteinové tyčinky, iontové nápoje i bonbóny, které dodají energii. Tak co udělat vašemu cyklistovi pod stromeček pěkný výživový balíček?

 

Snad jsme vás inspirovali. Přejeme vám krásné Vánoce!