Doprava zdarma od 3000 Kč

Nová značka skladem: Česká elektrokola Crussis, která „někdo zatajil“ Jágrovi

„Elektrokolo jsem potřeboval již dávno. Nechápu, kdo mi ho zatajil,“ říká Jaromír Jágr v populárním spotu značky Crussis z roku 2019. Tato reklama vyvolala spíše úsměv, ale příběh české značky a kvalita elektrokol Crussis vzbuzuje spíše obdiv.

 

Kvalitní elektrokola Crussis jsou nově dostupná tady e-shopu i na prodejnách Moolbike. V době vydání tohoto článku si můžete vybrat z 15 modelů, které jsme pro vás předvybrali s ohledem na poměr cena/výkon. Jinak má česká značka Crussis mnohem větší sortiment včetně horských, krosových a trekových elektrokol. Nejlevnější elektrokola této značky nabízíme za cca 46 000 Kč a nejdražší za 70 000 Kč. Koloběžky Crussis zatím v nabídce nemáme. Měli byste zájem? Napište nám.

 

Reklama na elektrokola Crussis s Jaromírem Jágrem (2019)

  

 

V reklamě hokejová legenda sice trošku neobratně říká, že ho elektrokola nadchla (viz hláška výše), ale jinak jinak má ve všem pravdu: Elektrokola jsou jak pro rekreační jezdce, kteří si chtějí užít přírodu a moc se u toho nenadřít, tak pro výkonnostní jezdce. Ano, v jízdě jim pomáhá elektromotor, což může být při tréninku nežádoucí, ale zase ujedou mnohem více kilometrů a díky možnosti nastavit si úroveň „pomoci od motoru“ spolu může jet více cyklistů s různou fyzičkou. Od klasických kol se dnešní moderní elektrokola moc neliší – jsou pouze těžší, protože jejich součástí je už zmíněný motor a také velkokapacitní akumulátor.

 

Příběh značky Crussis

První elektrokola začala rodinná firma Petra Výkruty prodávat v roce 2013 a mělo to svůj příběh. Její zakladatel měl totiž firmu na solární panely na střechy rodinných domů, a tak vznikl nápad dodávat klientům také elektrokola, která na tuto „zelenou elektřinu“ budou jezdit. Nová výzva byla na světě. Oslovili několik výrobců elektrokol, vymysleli design a značku Crussis a v dubnu 2013 už na veletrhu For Bikes představovali premiérové modely elektrokol Crussis.

V roce 2015 dupli do pedálů a rozjeli svou vlastní výrobu v Hovorčovicích u Prahy. Tehdy ještě relativně malý podnik produkoval 8000 elektrokol ročně (pro lepší představu průměrně 20 denně). A ve stejném roce začali vyrábět taky první sportovní koloběžky.

Velký zlom pro Crussis představoval rok 2018, respektive 2019. Podle oficiálních informací na Crussis.cz si česká hokejová legenda Jaromír Jágr sám koupil koloběžku této značky, aby mohl trénovat, a fotografie se dostala až k týmu Crussis. Využili tak příležitost, Jaromírovi ukázali taky svá elektrokola a spolupráce byla na světě. Díky masivní televizní kampani a další propagaci začal být o kola brutální zájem.

V roce 2019 vyrobili 15 000 elektrokol, v roce 2021 už to byl dvojnásobek – 30 000 a nyní v roce 2022 je to cca 54 000 kol. Pro modelovou řadu 2023 chystá Crussis dokonce 70 000 elektrokol a 25 000 koloběžek. Tomu se říká raketový růst! Za rozmach této značky může také to, že elektrokola produkovala díky velké zásobě komponentů (šli do rizika) i během celosvětové krize, způsobené virem Covid-19.

 

TIP na elektrokolo pro rekreační jezdce

Dámské horské elektrokolo Crussis E-Guera 7.7 2022 i pánské horské elektrokolo Crussis E-Largo 7.7 2022 u nás koupíte za 46 990 Kč.

Horské-elektrokolo-Crussis-E-Guera-8-7-M-2022 Pánské-horské-elektrokolo-Crussis-E-Largo-7-7-S-2022-Moolbike

 

Dámská verze má kola o velikosti 27,5″, pánská 29″ (palců). Jinak je jejich výbava téměř shodná. Rám je z hliníku, o řazení 1x9 se stará sada Sram X5/Shimano Alivio, vzduchová vidlice Suntour má zdvih 100 mm a kolo má kotoučové brzdy. Nosnost dámského i pánského  kola je 120 kg.

A co vám pomůže šlapat? Motor Bafang Max drive o výkonu 250 W (max 500 W) s kroutícím momentem 80 Nm, který je napájen kvalitním akumulátorem Samsung Li-ion 36 V/14,5 Ah (522 Wh). Baterii lze vyjmout a nabít ji mimo kolo. Součástí je nabíječka s maximálním proudem 2 A. Dojezd kola je až 130 km. O všem vás bude informovat malý barevný LCD displej na řídítkách. Všechny informace najdete v detailním popisku kol. 

 

TIP na elektrokolo pro výkonnostní jezdce 

Dámské horské elektrokolo Crussis E-Fionna 9.7 2022 pořídíte za 66 990 Kč, pánské horské elektrokolo Crussis E-Largo 9.7 2022 u nás koupíte za 70 990 Kč. 

Dámské-horské-elektrokolo-Crussis-E-Fionna-7-7-M-2022-Moolbike ElektrokoloCrusis

 

Dámská i pánská verze má kola o velikosti 29″ (palců) a oproti výše uvedeným levnějším elektrokolům mají celkově lepší výbavu. Rám je z hliníku, o řazení 1x12 se stará sada Sram SX Eagle, vzduchová vidlice Rock Shox má zdvih 100 mm a kolo má kotoučové brzdy. Nosnost dámského i pánského  kola je 120 kg.

Tato elektrokola mají velký kroutící moment a vyšší dojezd než základní modely. Motor Bafang M500 disponuje sice stejným výkonem 250 W (max 500 W), ale kroutící moment je vyšší – 95 Nm. za tuto cenu dostanete také mnohem lepší akumulátor Samsung Li-ion 36 V/25 Ah (900 Wh) s dojezdem až 200 km! To je téměř dvojnásobek než výše uvedených elektrokol. Baterii lze opět vyjmout a nabít ji mimo kolo.

Abyste mohli větší baterii rychleji nabít, dostanete ke kolu nabíječku s dvojnásobným maximálním proudem – 4 A. O všem vás bude opět informovat malý barevný LCD displej na řídítkách. Všechny informace najdete v detailním popisku kol. 

 

Zaujala vás elektrokola Crussis? Podívejte se do naší nabídky na e-shopu nebo se stavte na některé z našich prodejen.

 

Elektrokola Crussis