Doprava zdarma od 3000 Kč

10 tipů na vánoční dárky pro cyklisty

Darujte takový dárek, který ocení každý cyklista. Připravili jsme pro vás 10 vánočních tipů, jeden lepší než druhý. A pokud si na výběr netroufáte, jistí to naše dárkové poukazy v hodnotě 100 až 5000 Kč!

 darkovy poukaz

Samotná kola, oblečení a boty (tretry) jsme vynechali ze dvou důvodů: 1) To si každý cyklista musí vybrat sám. 2) Předpokládáme, že máte spadeno spíš na něco menšího a levnějšího. Co by to mohlo být, najdete o kousek níž. Nebo, jak už jsme zmínili na začátku, každého cyklistu potěší i dárkový poukaz od Moolbike.

 

1. Skvěle padnoucí batoh

Jestli váš malý či velký cyklista ještě nemá batoh určený přímo na kolo, tak není co řešit. Cyklistické batohy mají speciální ergonomii pro mírně ohnutá záda, hrudní a bederní pásy, díky nimž batoh skvěle sedí a nebolí z něj záda, a taky místo pro vak na tekutinu. V nabídce máme cyklobatohy o objemu 6 až 20 litrů. Jako dárek bychom volili spíš nějaký v neutrálních barvách.

batohy_web 

2. Nový bidon (láhev)

Flašky je vhodné jednou za čas vyměnit stejně jako pláště. Zvenku se odírají o košík, uvnitř se může při horším vymývání tvořit plíseň a rozkousaný špunt taky není nic příjemného. Cyklistické láhve máme o objemu 400 až 750 ml, a to v různých barvách. Pokud za dárek nechcete utrácet zrovna moc peněz, je to ideální volba, protože i levný bidon pod stromečkem potěší.

lahve na kolo web

3. Cyklistické brýle s profi skly

Řada především rekreačních cyklistů brýle na kolo moc neřeší. Respektive by si sami cyklistické brýle nekoupili, protože je jim líto peněz, a tak používají jakékoliv jiné „aspoň trochu sportovní brýle“ (to je ten lepší případ), které našli doma. Překvapte svého cyklistu pořádnými ergonomickými brýlemi s vyměnitelnými skly, větráním a příslušenstvím.

bryle web 

4. Multiklíč, jeho záchrana na cestách

Multiklíče jsou úplně nejvíc nejlepší věc. Milovníci kol jezdí často, což znamená, že ročně najedou stovky až tisíce kilometrů… Což znamená, že jejich kolo dostává zabrat… Což znamená, že asi budou muset řešit servis… A to možná přímo při vyjížďce! Jeden jediný multiklíč nahradí nejběžnější imbusy, šroubováky, klíče a může obsahovat třeba i nýtovačku pro opravu přetrženého řetězu.

multiklíče web

5. Parádní světlo a blikačka v jednom

Víte, co je super? Kvalitní blikačky, které fungují i jako plnohodnotné světlo. V naší nabídce najdete za super cenu jednotlivá světla na kolo, ale i sety předního a zadního. Zadní červené světlo slouží opravdu jen jako upozornění pro auta, ale přední bílé světlo se může hodit večer nebo za zhoršeného počasí i jako regulérní světlomet (musí mít dostatek lumenů). To by byl pěkný dárek, ne?

 světla na kolo web

6. Vysokotlaká pumpa na duše i na vidlici 

Cyklistické pumpy jsou v zásadě trojího druhu – velké dílenské, malé cestovní a speciální na huštění vzduchových odpružených vidlic (taky jsou malé), které umí vyvinout potřebný vysoký tlak hodně přes 10 barů. Malou pumpičku asi má každý cyklista, ale tu na vidlice a dílenskou už nejspíš ne. Dejte svému cyklistovi pod stromeček pořádnou pumpu, kterou nafouká jak kola, tak vidlici.

 pumpicky web

7. Stojan pro kvalitní servis

Když chcete namazat řetěz, dotáhnout kliky nebo kolo „jen“ umýt, potřebujete volné obě ruce. Každý cyklista vám dosvědčí, že opírání biku o zeď, pokládání na zem a všechna ostatní podobná řešení jsou pěkně na prd. A od toho jsou tu držáky a stojany! S tímto opravdu užitečným dárkem na řadu let zabodujete, jak nikdy.

stojany web

8. Zámek, co nejde přeštípnout

Zloději jsou a budou, pojďme si to přiznat. Zároveň každý zámek se dá nějakým způsobem překonat a záleží jen na tom, kolik času cyklista zloději dá. Darujte svému cyklistovi s drahým kolem pořádný zámek na kolo, který nejde přeštípnout ani velkými štípačkami a který lze překonat jen velmi hlučně s pomocí brusky. Možná budete překvapení, že takový zámek neváží ani nestojí moc.

zamky web 

9. Multisportovní hodinky nabité funkcemi 

Jak se vám líbí tenhle nápad na dárek? Všímáme si poslední dobou jednoho zajímavého trendu… Hodně cyklistů přešlo s rozvojem chytrých telefonů a hodinek právě na tato zařízení a už na kole nevozí klasický cyklopočítač (tachometr). Výhodou multisportovních hodinek a dalších sporttesterů je, že mají víc funkcí než cyklocomputery (včetně GPS) a že je můžete používat i mimo kolo. 

sporttestery web 

10. Výživa přesně pro cyklisty

Glukóza, maltodextrin, kofein, aminokyseliny… Víte, o čem je řeč, ne? Ne? Ani cyklisti to kolikrát neví, jen jim stačí mít po ruce kvalitní výživu pro cyklisty, která obsahuje všechny potřebné látky s energií pro rychlé závody i pomalá horská stoupání. Nadělte pod stromeček svému šampionovi dárkový koš s kvalitní výživou, určitě mu to udělá radost.

vyziva web

To bylo našich 10 tipů na vánoční dárky pro cyklisty. Snad jsme vám pomohli! Až si se svým cyklistou společně rozbalíte dárky, nezapomeňte ho od nás pozdravovat! :)