Doprava zdarma od 3000 Kč

Vzduchové vidlice Rock Shox skladem! 29 a 27,5″ za prima cenu pro rekreační i náročné jezdce

Jak asi víte, kvůli covidu není situace na trhu s koly a náhradními díly zrovna nejrůžovější. Nicméně stále se snažíme doplňovat nabídku v maximální možné míře – teď jsme například naskladnili desítky kvalitních vzduchových vidlic Rock Shox.

Vzduchové vidlice Rock Shox patří k nejprodávanějším vidlicím nejen na Moolbike.cz a na našich prodejnách, ale zcela jistě i u konkurence. Jedná se totiž o kvalitní vidlice od renomovaného výrobce, navíc za dobrou cenu, takže se jimi běžně osazují horská kola téměř všech značek. Samozřejmě se hodně prodávají taky vidlice Fox, ale o těch až někdy příště... Aktuálně se nám totiž podařilo sehnat desítky vidlic Rock Shox pro rekreační i náročné jezdce – tedy od cca 6000 do 25 000 Kč (po slevě ze 40 000 Kč!).

Jedná se především o vzduchové vidlice Rock Shox REBA, YARI, REVELATION a RS1.

Vidlice-Rock-Shox-YARI-RC-27-5-Moolbike 

Připomínáme, že hlavními výhodami vzduchových vidlic (oproti levným pružinovým) jsou citlivější chod tlumení a možnost nastavení podle hmotnosti a stylu jízdy cyklisty. Velice snadno se na nich dají nastavit 3 nejdůležitější parametry pro jízdu v terénu – klidové zanoření vidlice (sag), progresivita a odskok. Do mírnějšího terénu se hodí vidlice se zdvihem 100–120 mm, do většího terénu a na sjezdy vidlice se zdvihem 130–200 mm. Většina z nich umožňuje zamknutí (lock-out) přímo na vidlici nebo z řídítek.

 

ČTĚTE TAKÉ: Jak vybrat odpruženou vidlici 

 

Rock Shox REBA se vyrábí ve velikosti 27,5 i 29" a jde o vzduchovou vidlici z nižší modelové řady. Doporučujeme ji rekreačním jezdcům, kteří chtějí přejít z pružinové vidlice, ale také sportovnějším jezdcům, kteří hledají kvalitní funkční vidlici za dobrou cenu. Dělá se se zdvihem 100 a 120 mm. Jistě vás potěší pevná osa o průměru 15 mm, díky níž je přední kolo jisté i v náročném terénu. Kluzáky jsou z hliníku a futra z magnezia.

 

Vidlice-RockShox-Reba-RL-29-MoolbikeRock Shox YARI je o něco dražší než REBA, protože jsou u ní použity lepší materiály. A také má vyšší zdvihy (140–180 mm), tudíž se hodí spíše na traily. Dělá se taktéž ve velikostech 27,5 i 29", takže po větší verzi sáhnou nejspíš trailaři/sjezdaři, po menší spíše jezdci preferující XC (cross country) a maratony. Pevná osa o průměru 15 mm je samozřejmostí, ale ne lock-out – ten mají jen některé modely, takže pozorně sledujte detail produktu.

 

 

Rock Shox REVELATION má podobnou charakteristiku a vlastnosti jako YARI. V drtivé většině má lock-out, který se dodává i s páčkou na řídítka.

 

Odpružená-vidlice-Rockshox-RS1-27-5-130mm-MoolbikeRock Shox RS1 patří k tomu nejlepšímu, co vám můžeme na e-shopu a na prodejnách nabídnout. Jde o výbornou vzduchovou vidlici, která vás zaujme svými vlastnostmi při jízdě, ale i netradičním vzhledem. Má totiž konstrukci „upsidedown“, kdy futra jsou nahoře a kluzáky dole. Spojení karbonových nohou se sloupkem dodává vidlici výbornou tuhost, přestože se jedná o velmi lehkou vidlici. Pevná osa 15 mm, nízká hmotnost, lock out – to vše je samozřejmostí. Klíčovou funkcí je nastavitelný zdvih (servisním zásahem), což je výsadou právě až dražších odpružených vidlic.

 

Pokud vás tyto vidlice Rock Shox zaujaly, neváhejte si je objednat přes náš e-shop Moolbike.cz. (Máme také další modelové řady, jako třeba RECON nebo PIKE.) Potřebujete pomoct s výběrem? Stavte se na některé z našich prodejen, rádi vás uvidíme. :)

 
vybrat vidlici

 

ČTĚTE TAKÉ: Jak nastavit vzduchovou vidlici