Doprava zdarma od 3000 Kč

5 důvodů, proč jsou retro kola stále oblíbenější

Pokud žijete ve městě, nemohli jste je minout. Koho? Jezdce a jezdkyně na bicyklech, které na první pohled vypadají jako cyklistický artefakt z válečného období. Ve skutečnosti jsou retro kola už několik let trvajícím trendem, dodávajícím dopravě nejen městskými ulicemi šmrnc. Na následujících řádcích vás přesvědčíme, že brázdění cest na retro kole rozhodně není úlet.

Jeden se do něj zamiluje pokaždé, když projede kolem. Druhý nechápe, jak si někdo takový bicykl může pořídit. Retro kolo možná nenadchne každého, ale ti, kteří mu přijdou na chuť, už by neměnili. Jestli vám většina z níže popsaných výhod padne do oka, pak stojí za zvážení, jestli se k retro cyklistům také nepřidat!

 

Kellys_2020_HOLLAND_1

 

1. Elegantní vzhled retro kola

Ať už vám majitelé retro kol tvrdí cokoliv, pravda je taková, že si své dvoukolé miláčky pořizují z velké části kvůli působivému designu. Na trhu dnes najdete desítky a desítky vyvedených modelů retro bicyklů, které dokonale napodobují někdejší kola našich babiček či prababiček, či chcete-li dědečků a pradědečků.

Neobvyklý design často láká hlavně ženy a dívky vyznávající retro styl, ale to neznamená, že by na retro kolech nejezdili i muži, naopak! Výrobci do prodejen dodávají modely pro obě pohlaví, a dokonce i pro děti. Může být něco romantičtějšího než rodinná projížďka na retro kolech?

 

2. Ve městě je doma

Ne nadarmo se retro kola řadí do kategorie městských kol. Pro jízdu ve městech nebo jakýchkoliv obcích jsou jako stvořená, odpovídá tomu celá jejich konstrukce. Jsou sestrojená tak, aby je bez větší námahy mohl řídit úplně každý. Ať už jedete do práce, do školy, nakoupit na nedělní oběd nebo vezete sousedům čerstvou zeleninu, retro kolo je pro tyto případy ideální volbou.

Úplně nejlépe retro kola slouží v rovinatých městech s cyklostezkami, kde se na nich jezdí jedna báseň, třeba i několik kilometrů. Nasednete na jednom konci města a za chvíli jste na druhém, v době přetížené dopravy dokonce rychleji než autem.

 

3. Retro, ale kvalitní

Retro kola klamou tělem. Tedy vlastně… konstrukcí! Mohou se zdát jako křehká a nestabilní, ale opak je pravdou. Designem sice vypadají retro, nicméně jsou sestavená ze stejně spolehlivých materiálů jako kterékoliv kvalitní kolo. Výrobci navíc u retro kol kladou důraz na maximální pohodlí, takže se hned při první jízdě budete divit, že i při delších městských vyjížďkách skvěle spolupracuje.

 

Kellys_2020_HOLLAND_5

 

4. Nízká hmotnost

Pevná a kvalitní, přesto co nejlehčí. Nemusí to platit vždy, ale většina retro bicyklů má nízkou váhu, což oceníte mimo jiné při manipulacích s kolem, například během úschovy do garáže nebo do sklepa. Retro kola se totiž vyrábí nejčastěji z lehké oceli, ale můžete na nich najít třeba i hliníkové části.

 

5. Cenová dostupnost

Slušivé a elegantní retro kolo se dá pořídit za slušné peníze. Stejně jako u jiných tipů kol, také v tomto případě vybíráte z několika cenových kategorií – dá se pořídit pořádně drahý kousek, ale také levný retro parťák. Bez problému koupíte kvalitní retro kolo na pravidelné ježdění po městě, za které nemusíte utratit celou výplatu. Retro kolo má navíc tu výhodu, že je snadné ho přizpůsobit na míru potřebám a přáním cyklisty.

Uvažujete, že byste si retro kolo pořídili a vyráželi na něm do práce či na nákup? Řekneme k tomu jediné: doporučujeme! V naší nabídce si vyberete z několika retro kol, a když budete potřebovat s volbou poradit, rádi vám budeme k ruce. Dejte nám vědět na Facebooku, přes e-mail eshop@moolbike.cz, nebo se za námi rovnou stavte na prodejnu v Praze, Olomouci či Mohelnici.

Ať vám to na retro kole pěkně šlape!